vrijdag 13 juli 2012

Amerikaanse overheid wil bij rampen controle internet overnemenPresident Obama heeft een bevel getekend waarmee in noodsituaties de communicatie moet kunnen worden veiliggesteld. De overheid krijgt in dergelijke omstandigheden de mogelijkheid om de controle over systemen over te nemen.

Het presidentiƫle bevel geeft overheidsinstanties de bevoegdheid om bij natuurrampen en veiligheidsdreigingen de controle over telecommunicatiesystemen en het internet over te nemen. Volgens Cnet is het idee achter het presidentiƫle bevel dat 'de overheid de mogelijkheid moet hebben om te communiceren. Altijd en onder alle omstandigheden'.

Volgens The Verge zijn er ook bezwaren. Zo wijzen critici vooral op punt 5.2 van het bevel. Die paragraaf stelt dat de minster van binnenlandse veiligheid 'overzicht houdt op het ontwikkelen, testen, implementeren en behouden van een systeem dat in noodsituaties kan worden ingezet'. Hiermee zou de overheid 'maatregelen kunnen treffen op militaire en civiele communicatiesystemen'. Volgens de critici geeft dit de president te veel macht over de infrastructuur van het internet.

http://tweakers.net/nieuws/83078/amerikaanse-overheid-wil-bij-rampen-controle-internet-overnemen.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten