woensdag 16 januari 2013

Assad: 'Val Israël aan als ik wordt gedood'

De belegerde Syrische dictator heeft zijn militaire leiders opdracht gegeven om ballistische raketten af te schieten op Israël en Egypte als hij wordt gedood door rebellen, volgens door Israëlische media geciteerde bronnen in Damascus.

De Hebreeuwse online krant Inyan Markazi meldde onlangs dat Assad met zijn belangrijkste generaals vergaderde en zijn bezorgdheid uitsprak dat hij uitgeschakeld kan worden door geavanceerde Amerikaanse raketten die de rebellen onlangs hebben verkregen, of door een gewelddadige menigte, zoals de gewelddadige moord op de vroegere Libische dictator Muamar Gadaffi.

Assad zou naar verluid zijn generaals opdracht hebben gegeven het aanzienlijke Syrische rakettenarsenaal af te vuren op Israël en Egypte.

De reden voor een aanval op Israël is duidelijk. Syrië is officieel in staat van oorlog met Israël en er zijn talloze terreurgroepen die de ondergang van de Joodse Staat beogen. Zelfs met alle vijandschap tegen Assad in de regio zou deze toch zorgen voor een positieve erfenis door als zijn laatste daad Israëlische steden te vernietigen.

Op Egypte is Assad boos wegens de steun van de nieuwe, door de Moslimbroederschap gecontroleerde regering aan Syrische groepen rebellen, waarvan er velen ook islamisten zijn.

Vorig jaar, toen de Syrische opstand voor het eerst oplaaide, waarschuwde Assad dat als zijn bewind echt zou worden bedreigd, hij het kruitvat dat het Midden-Oosten is zou ontsteken. Die dreiging blijft een zeer reële zorg.

Bron: http://israeltoday.nl/headlines/9-nederlands/2815-assad-val-israel-aan-als-ik-wordt-gedood

Jesaja 17:1-3 Profetie over Damascus en Efraïm
1 De Godsspraak over Damascus.
Zie, Damascus wordt weggenomen, zodat het geen stad meer is: het wordt een puinhoop, een bouwval. 2 Verlaten liggen de steden van Aroër, zij zijn voor de kudden, die er legeren zonder dat iemand ze opschrikt. 3 Dan verdwijnt de vesting uit Efraïm en het koningschap uit Damascus en de rest van Aram; het zal met hen gaan als met de heerlijkheid der Israëlieten, luidt het woord van de HERE der heerscharen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten