dinsdag 26 november 2013

Jeruzalem, Riyadh verbijsterd: Obama maakt Iran 7’de wereldmacht over regionale kwesties, met inbegrip van de Palestijnen

Debkafile’s exclusieve Washington bronnen onthullen: President Barack Obama en de Minister van Buitenlandse Zaken John Kerry spraken in het geheim af om Iran te verheffen tot de status van 7’de wereld macht. Dit als sterke stimulans voor de ondertekening van de interim-nucleaire akkoord in Geneve op zondag 24 november, voor het naleven van de verplichtingen en voor het dan ondertekenen van een alomvattende overeenkomst.

Terwijl Iran heeft altijd respect geëist en een gelijke status als regionale macht hebben de Ayatollahs in hun wildste dromen nooit verwacht dat hun zo’n grote status zou worden toegekend. Met een gezaghebbende rol, erkend door de zes grote machten, voor de aanpak van problemen in een brede regio die de Perzische Golf, het Midden-Oosten en West-Azie, waaronder Afganistan omvat.

Debkafile’s Iraanse bronnen melden dat Hassan Rouhani en de Minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif deze geweldige prestatie presenteerden aan hun harde lijn critici thuis, die hen beschuldigen van het te veel toegeven op het nucleaire programma van Iran omwillen van een deal met het Westen. We komen thuis van Geneve met de erkenning als wereldmacht antwoorden ze.

De kleine lettertjes van de nieuwe Iran status zijn nog niet op hun plaats maar Westerse bronnen, bekend met de nieuwe VS-Iraanse inzichten, zeggen dat ze niet verbaasd zouden zijn als President Rouhani in toekomstige toppen aan dezelfde kant van de tafel zit als de zes machten waar ze nu mee onderhandeld hebben in Geneve. Zarif zou ook in de toekomst bijeenkomsten van Ministers van Buitenlandse zaken kunnen bijeenwonen als gelijke.

Jerusalem en Riyad zijn verbijsterd over deze ontwikkeling. Onze Jeruzalem bronnen melden dat premier Banjamin Netanyahu, die het verborgen heeft gehouden voor zijn collega’s in het kabinet, vertrouwelijk overleg heeft met de hoofden van de Israëlische veiligheids- en inlichtingendiensten en het hoge IDF commando over hoe om te gaan met de plotselinge vervanging van Israel door Iran als Amerika’s nr.1 bondgenoot in de regio.

Men er niet aan denken te maken te hebben met een vijandelijk Iran in de rol van onderhandelaar in de door VS gesteunde onderhandelingen met de Palestijnen.

Het Saoedische koningshuis heeft vergelijkbare angst en is diep verwikkeld boze discussies. Sommige Westerse en Israëlische Debkafile bronnen in de beide hoofdsteden zeggen dat Israel en Saudi Arabia beide vinden dat de promotie van Iran als Wereld Status zelfs meer schokkend en schadelijk is dan het streven naar nucleaire wapens. Beiden hadden van de Obama administratie niet zo’n extreem gezicht verwacht.

Debkafile heeft alle details in bezit van de geheime US-Iran overeenkomst tussen Kerry en Zarif in Geneve en die goedgekeurd werden door de Russische en Chinese Ministers van Buitenlandse zaken. Ze zullen onthuld worden in de komende wekelijkse Debka uitgave nr. 613 volgende week vrijdag 29 november.

Bron: http://www.debka.com/article/23476/

De Nieuwe Wereld Orde machten spelen weer eens een vies spelletje. Het wordt wel herkenbaar zeg. Je moet gebruik maken van zulke landen als Iran om te komen tot het doel. Net als ze met Hitler deden. Het doel heiligd de middelen.

Als Israel nu Iran aanval en als daarna de omringende moslimlanden Israel gaan aanvallen zal God Israel verdedigen en komen al de voorspellingen in de Bijbel over de afstraffing van die volken uit. Dat staat te gebeuren. 


Zie ook:
Amerika laat Israel in de steek en roept met Iran een vloek over zichzelf uit - 25-11-13
- “We bluffen niet.” Israel klaar om Iran alleen aan te vallen, zegt nationale veiligheid adviseur van Netanyahu - 22-11-13
- Gevolg Geneva: Iran wordt een kernmacht, gevolgd door Saoedi’s. Israel verliest vertrouwen in Obama - 9-11-13
- Toespraak Israëlische President Minister Benjamin Netanyahu Algemene Vergadering VN - 2-10-13
meer >

Geen opmerkingen:

Een reactie posten