zaterdag 14 december 2013

Studie: vorige jaar werd de zeebodem, 150 mijl uit de kust van Californie, voor 98% bedekt met dode zeedieren

Daarvoor was dat slechts onder de 1%. “Grote” veranderingen begonnen in het voorjaar van 2011.

National Geographic, 22 november 2013: [...]. “In de 24 jaar van deze studie werd er de laatste twee jaar veruit de grootse hoeveelheid van dit afval gevonden,” volgens de studieleider Christine Huffard, een marien bioloog van het Monterey Bay Aquarium Research Institute in Californie. [...] In maart 2012 was minder dan 1 procent van de zeebodem onder het Station M [ligt 145 mijlen ten westen van de kunst van Californie, tussen Santa Barbara en Monterey] bedekt met dode zee salps.

Op 1 july was 98 procent bedekt met ontbindende organismen, volgens een studie die deze week gepubliceerd werd in de Proceedings of the National Academy of Sciences. [...] Hoewel klimaat veranderingen een toonaangevende mededinger is voor het verklaren van de grote stijgingen in 2011 en 2012, zegt Huffard dat deze pieken een onderdeel kunnen zijn van een langere termijn trend die wetenschappers nog niet eerder waargenomen hebben. Ze hoopt door te gaan met het verzamelen van gegevens van station M om te proberen het uit te zoeken.

Bron: http://enenews.com/study-dead-sea-creatures-covered-98-of-seafloor-last-year-150-miles-off-california-coast-had-been-less-than-1-previously

zie ook:
De oceaan is gebroken - 21-10-13
- Miljoenen dode vissen wereldwijd - 21-9-13
meer >

Geen opmerkingen:

Een reactie posten