dinsdag 21 januari 2014

De angstige realiteit in de wereld

Op de hielen van de aankondiging van China van een groei van 7,7% in het vierde kwartaal, vandaag een interview met een 42 jarige markt veteraan met King World News over de angstige realiteit over wat werkelijk gebeurt in de wereld. Hieronder het krachtige interview met Egon van Greyery, oprichter van de Matterhorn Asset Management uit Zwitserland.

Greyerz: “Eric, 2014 zal een jaar zijn van verandering en waarschijnlijk van schok. Het is ongelofelijk dat de Amerikaanse aandelenmarkt op een hoogtepunt is, terwijl de risico’s in de wereld groter zijn dan ooit…”

Maar we wisten dat er een afblazen zou komen in de aandelenmarkt op basis van de biljoenen dollars die de US aan het printen is. Sommige gebieden zijn extreem gevaarlijk: Japan, China, de US, Europa, opkomende markten, het financiële systeem, met inbegrip van bail-ins en derivaten, de politieke situatie in veel landen, beurzen in Europa, de Amerikaanse dollar en de meeste andere valuta’s en de grootste zeepbel: de obligatiemarkt.

Eric, een van deze kan al genoeg zijn om een grote wereldcrisis te veroorzaken. En het is vrijwel zeker dat een of meerdere van deze risicofactoren zal exploderen. Het probleem is natuurlijk dat de wereld een totale puinhoop en failliet is. Dus overheden en centrale banken hebben geen controle methoden om een crisis waar dan ook ter wereld op te lossen.

Neem nu het voorbeeld van HSBC. HSBC heeft een rapport uitgebracht waarin staat dat ze hun activa hebben overschat met minstens 50 miljard ponden en dat ze 60-70 miljard pond meer kapitaal nodig hebben. Dat is gewoon op de balans. Ik weet zeker dat ze een veel groter probleem hebben met hun miljarden in activa die niet in de balans zijn opgenomen.

Dat is slechts een voorbeeld van problemen die bij de banken overal ter wereld hetzelfde zijn. Dit is maar een van de vele redenen waarom we het begin van een hyperinflatie zullen zien in 2014. De enige manier van centrale banken om te reageren op de crisis die zal beginnen dit jaar, is door de geldkraan open te zetten en ongelimiteerd geld bij te printen.

De US zal de afname van het bij printen van geld verminderen en de QE aanzienlijk verhogen. De Europese Centrale Bank zal gaan printen, de Bank van Engeland zal geld gaan bij printen tot in de miljarden dollars en ook de Bank van Japan zal quadriljoen Yens gaan printen. Dat is wat er gaat gebeuren.

Ik hoor mensen zeggen dat we in een deflatoire cyclus zitten en dat hyperinflatie onmogelijk is. Ik ben het er mee eens dat er een kleine kans is op deflatoire implosie als de centrale banken niet op tijd geld zullen bij printen. Maar elke overheid en elke centrale bank is zich volledig bewust van de risico’s van deflatie. Daarom zullen ze er alles aan doen om het te voorkomen door ongelimiteerd geld bij te printen.

Japan probeert er door inflatie uit te komen en de lager wordende yen helpt wat. Maar dat is ten koste van het massaal geld bij printen en een instortend tekort op de lopende rekening, die nu bijna 600 biljoen yen is of ongeveer 6 biljoen dollar. Dit is het ergste tekort voor Japan ooit. Dus Japan leeft sterk boven zijn stand.

Ik heb geregeld mijn bezorgdheid geuit over China en het financiële systeem – niet alleen het bankwezen maar ook het schaduw bankwezen. De bank van China dwong banken hun balansen te verlagen vanwege van hun overkreditering.

Dit leidde er toe dat de banken de leningen gingen “herpakken” en los van de balans gingen verkopen op de particuliere markt. We zien nu waarschijnlijk de eerste storing door deze handels wijze. Het ICBC (Industrial Commercial Bank of China) verkoopt deze leningen en zeggen nu dat ze de beleggers die 500 miljoen verliezen niet zullen redden.

Maar we zullen veel meer van zulke mislukkingen zien in de komende maanden als gevolg van deze “los van de balans” transacties en het schaduw bankwezen. We weten dat de Shanghai composite gedaald is met 10 % sinds december vanwege de problemen in het bankwezen.

Kijkend naar de VS, de hoop in de Verenigde Staten vanwege een sterke beurs is volledig misplaatst omdat het geheel te wijten is aan het bij printen van geld. De echte economie van de US voor gewone mensen is erg slecht. In 2013 steeg de federale schuld in de VS met bijna 1 triljoen dollar.

Maar in de periode oktober-december ging de schuld omhoog met meer dan 600 biljoen. Dus als we het cijfer analyseren dan zou het een duizelingwekkende 2,4 triljoen dollar zijn. Natuurlijk was er enige achterstand vanwege de problemen met het schuldenplafon. Er wordt verwacht dat de schuld in de US in 2014 en de komende jaren zal exploderen.

Daarbovenop printte de FED vorig jaar nog eens triljoen dollar, en zoals ik al zei, QE gaat waarschijnlijk exploderen in 2014. Ook komen er veel economische cijfers uit in de VS die onder de verwachting zijn, of het nu de detailhandel is of de winsten van de banken. En de echte werkeloosheid verslechtert. Er wordt geclaimd dat er 3 miljoen constante werkelozen zijn, wat het hoogste niveau is in zes maanden.

Het aantal werkende Amerikanen zonder werk is nu omhoog tot 10 miljoen onder de huidige administratie, van 90 miljoen tot 100 miljoen – 100 miljoen Amerikanen zijn nu zonder een baan. Deze getallen zijn schokkend. Als je het laatste rapport neemt, 347.000 werkenden verlieten de werkvloer in december en dat tegenover de slechts 74.000 banen die werden gecreëerd.

Dus de hele werkeloosheid situatie is zeer serieus in de VS. Natuurlijk is het officiële cijfer van 6,7% belachelijk. De werkelijk werkeloosheid is meer dan 23%. Ik zal niet ingaan op de details vandaag, maar kijken we naar de situatie in Europa dan is het nog erger vandaag dan het in 2008 was.

Met betrekking tot goud, we weten allemaal dat het massaal gemanipuleerd wordt. De top Duitse toezichthouder verklaarde dat de manipulatie van metalen erger is dan LIBOR. Als we daar het feit aan toevoegen dat de Westerse centrale banken weinig of geen goud hebben en dat de LBMA banken en de Comex niet een fractie van de fysieke hoeveelheid goud hebben om hun papieren verplichtingen na te komen, weten we dat het erg slecht zal aflopen voor papierhouders van goud.

Ik verwacht een gebeurtenis of paniek in de goudmarkt in 2014. Deze paniek zal goud omhoog brengen tot over de $2.000 dit jaar, maar dat is pas het begin. Als ook de problemen die ik vandaag geschetst heb zich ontvouwen dan zullen we massaal hogere goudprijzen zien in de komende jaren.

Ik hoorde dat veel mensen wachten met het kopen van goud tot het $1,000 is. Er zijn veel individuen en organisaties op het internet die een drop voorspellen tot $1,000. Naar mijn mening zagen we de corrigerende lage prijs voor goud op 31 december 2013. Iedereen die wacht tot goud een andere grote daling zal ondergaan, heeft geen verstand van de rol van goud. Je houd goud met als doel het vastleggen en bewaren van rijkdom en vanwege de risico’s die ik eerder beschreven heb. Vandaag is het cruciaal om niet te wachten om goud te kopen.

Korte termijn, goud ging omhoog vrijdag. Dit kan de start zijn van de trend van het stijgen van de prijs in 2014. Hetzelfde geldt voor zilver. Zilver heeft veel weerstand rond het $20,60 niveau, maar wanneer zilver door die weerstand heen breekt, zullen we ook in zilver een grote beweging zien.

Bron: http://kingworldnews.com/kingworldnews/KWN_DailyWeb/Entries/2014/1/20_Frightening_Reality_Of_Whats_Happening_Around_The_World.html

Goud en zilver kopen zal je niet helpen. Vertrouw op Jezus. Hij zal voor je zorgen!

Zie ook:
- 'Dollar valueless, about to crash' - World Bank whistleblower - 10-10-13
- Machtigste bank ter wereld kondigt wereldwijde financiële crash aan - 20-9-13
meer >

Geen opmerkingen:

Een reactie posten