maandag 13 januari 2014

Flashmobs tegen christenvervolging succesvol

Ruim 1000 mensen hebben in 25 Duitse steden meegedaan aan een ‘flashmob’ tegen de vervolging van christenen wereldwijd.

Dat vernam het katholieke persbureau KNA zaterdagavond in Berlijn van degenen die privé dit initiatief namen, ondersteund door de interconfessionele hulporganisatie Open Doors. In Frankfurt deden zo’n tweehonderd mensen mee, voor de Keulse Dom waren volgens de plaatselijke ‘domradio’ zo’n zestig personen aanwezig. Een flashmob is een korte spontane bijeenkomst van demonstranten, die meestal vanuit de sociale media ontstaat.

Spontane actie
Harry Weiss van Open Doors, die er in Frankfurt bij was, noemt de flashmob daar een succes. De actie had veel belangstelling bij voorbijgangers gewekt. Talrijke mensen hadden de actievoerders aangesproken en informatiemateriaal meegenomen. In gesprek met de Keulse ‘domradio’ verklaarde een andere mede-organisator van Open Doors dat de spontane actie eraan moet bijdragen om het vaak nauwelijks bekende thema christenvervolging in veel landen van de wereld bekend te maken en te komen tot hulp voor de vervolgden. Jaarlijks verliezen wereldwijd 100.000 tot 150.000 mensen bij christenvervolgingen het leven, meestal door toedoen van islamradicalen.

Atheïsme aan kop
De flashmob onder de slogan ‘stemloos de stem verheffen’ hield ook verband met de bekendmaking van de actuele wereldvervolgingsindex waarmee Open Doors in Duitsland jaarlijks de inperking van godsdienstvrijheid van christenen wereldwijd documenteert en de vijftig landen op een lijst zet waarin christenen omwille van hun geloof het meest worden vervolgd en achtergesteld. In twee-derde van deze landen is de vervolging van christenen vooral door toedoen van het islamitisch extremisme toegenomen. Noord-Korea is echter voor de twaalfde keer op rij de staat waar christenen het meest worden onderdrukt. Het atheïsme staat dus aan de top als het gaat om georganiseerde onverdraagzaamheid.

YouTube: http://youtu.be/VR5ViyBaiG4

Zie ook:
- Wereldwijd zijn er in 2123 christenen vermoord in 2013 voor hun geloof - 10-1-14
- Horde lesbiennes vallen groep Christenen aan - 4-12-13
- Bloedbad Nigeria: 70 Christenen vermoord - 3-12-13
- 'Grootste Moord op christenen in Syrië' Genegeerd - 27-11-13
meer >

Geen opmerkingen:

Een reactie posten