maandag 3 februari 2014

Polen legt beslag helft particuliere pensioenfondsen om staatschuld te verlagen

Terwijl de aandacht van de wereld was gericht op de ontwikkelingen in de het Middellandse Zee gebied, las Polen een pagina rechtstreeks uit Emanuel’s Playbook om een crisis niet te verspillen en kondigde stilletjes aan dat ze het grootste deel van de activa die eigendom zijn van particuliere pensioenfondsen zal overdragen – in beslag nemen – zonder het aanbieden van enige vergoeding. Veel de pensioenfondsen zijn eigendom van buitenlandse bedrijven zoals PIMCO, ouder Allianz, AXA, Generali, ING en Aviva. In feite nationaliseerde het gewoon de helft van de activa van de pensioenfondsen van de particuliere sector hoewel het een meer politiek correcte naam kreeg: pension verbetering.

Bij wijze van achtergrond, Polen heeft een hybride pensioensysteem zoals Reuters verklaart:
http://www.reuters.com/article/2013/09/04/poland-pensions-idUSL6N0H02UV20130904
Verplichte bijdragen worden gedaan in zowel de pensioenvoorziening van de staat, bekend als ZUS en de particuliere fondsen, die gezamenlijk bekend staan door de Poolse afkorting OFE. Obligaties maken voor ongeveer de helft deel uit van de particuliere fondsen, en voor de rest bedrijfsaandelen.

Terwijl een verandering in de staat-pensioenfondsen lang werd verwacht – een rivisie als je wilt – verwachte niemand dat dit zou leiden tot een letterlijke plundering van de activa van de particuliere sector.
Op woensdag zei premier Donald Tusk dat de obligaties van particuliere fondsen binnen het door de staat gegarandeerde systeem overgedragen zullen worden naar een staatspensioen voertuig, maar ze houden hun aandelenbezit. De fondsen zouden effectief nog slechts de aandelen van hun activa overhouden, zelfs dit zou worden uitgeput en er zal onzekerheid zijn over het aantal nieuwe spaarders dat zal toetreden.

Maar waarom is Polen betrokken bij handelingen die uiteindelijk funest zal zijn voor toekomstige allocatie van kapitaal in niet openbare pensioenfondsen (het type wat in ieder geval op papier wat opbrengst kan genereren in tegenstelling tot de “openbare” fondsen die gegarandeerd verliezen)? Immers dit is een laatste wanhopige stap die een rationeel persoon niet zou maken tenzij er geen andere optie is. Eenvoudig er waren geen andere opties en de reden is hetzelfde reden waarom overal de wereld blut is: te veel schuld.

Lees verder:
http://www.zerohedge.com/news/2013-09-06/poland-confiscates-half-private-pension-funds-cut-sovereign-debt-load

Pensioen half miljoen mensen gekort
De pensioenen van ongeveer een half miljoen mensen worden per 1 april 2014 gekort. Ongeveer 38 pensioenfondsen hebben hun dekkingsgraad niet op het vereiste niveau kunnen krijgen. Dat meldt toezichthouder De Nederlandse Bank (DNB).
bron: http://www.telegraaf.nl/overgeld/pensioen/22258674/__Pensioen_half_miljoen_mensen_gekort__.html

Maak je geen illusies als straks het kaartenhuis inelkaar stort zijn er geen pensioenen of uitkeringen meer. Er zal geen zekerheid blijken te zijn. Niks zal meer zijn zoals je dacht dat het was. En het is allemaal georganiseerd. Ergens op aarde wordt iemand heel erg rijk.

Maar deze wereld gaat voorbij. Er is maar een onwrikbare zekerheid en dat is Jezus! Vertrouw op Hem, Hij zorgt voor je!

zie ook:
- De angstige realiteit in de wereld - 21-1-14
- The International Banking Cartel
- Bankenunie: EU-ministers besluiten vandaag over grootste roof en crash ooit
meer >

Geen opmerkingen:

Een reactie posten