maandag 26 mei 2014

Paus Franciscus stelt zich zoals verwacht achter Palestijnen op

Moskee roept op tot gebed tot Allah tijdens mis Franciscus in Bethlehem – Paus nodigt Abbas en Peres in het Vaticaan uit voor gezamenlijk gebed om vrede – Paus ontmoet Grote Mufti Jeruzalem die openlijk Joden wil uitroeien.

De paus, die Abbas een ‘man van vrede’ noemde, bracht een onverwacht en duidelijk politiek getint bezoek aan de ‘muur’ tussen Israël en de Palestijnse gebieden.

Voorzichtig met woorden, maar duidelijk met daden heeft paus Franciscus zich achter de ‘Palestijnse zaak’ tegen Israël opgesteld. Los van het feit dat hij doelbewust eerst naar de Palestijnse gebieden reisde en pas daarna na Israël, kwam dit het sterkst naar voren tijdens zijn ongeplande bezoek aan de veiligheidsbarrière die Israël heeft gebouwd om Palestijnse terroristen tegen te houden. Daar liet het hoofd van de Katholieke Kerk zich een complete litanie door PA-leider Mahmoud Abbas met hoofdzakelijk valse beschuldigingen richting de Joodse staat welgevallen.

Tijdens Franciscus’ bezoek aan Bethlehem had de Palestijnse leider, door het Vaticaan ‘de president van Palestina’ genoemd, er geen enkel probleem mee Israël te beschuldigen van het verdrijven van de christenen uit de stad. De bevolking van Bethlehem bestond ooit voor 80% uit christenen, maar het zijn juist de Palestijnse moslims geweest die hen begonnen te vervolgen, waardoor minstens driekwart van hen moest wegvluchten naar met name de Verenigde Staten en in mindere mate Israël. Op de door Hamas beheerste Gazastrook leven zelfs nog maar 2000 christenen.

Lees verder op Xander: http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/05/Paus-Franciscus-stelt-zich-zoals-verwacht-achter-Palestijnen-op


Wordt u ook zo boos van mensen als de paus?

Matteüs 18:6-7
6 Maar een ieder, die één dezer kleinen, die in Mij geloven, tot zonde verleidt, het zou beter voor hem zijn, dat een molensteen om zijn hals was gehangen en hij verzwolgen was in de diepte der zee.
7 Wee de wereld om de verleidingen tot zonde. Want er moeten verleidingen komen, maar wee die mens, door wie de verleiding komt.
 
God zal Babylon berechten:
 
20 Wees vrolijk over haar, gij hemel en gij heiligen, en gij apostelen en profeten, want God heeft uw rechtszaak tegen haar berecht. 21 En een sterke engel nam een steen op als een grote molensteen en wierp hem in de zee, zeggende: Zó zal Babylon met geweld geworpen worden, de grote stad, en zij zal nooit meer gevonden worden. 22 En geen stem van citerspelers en zangers, van fluitspelers of bazuinblazers zal meer in u gehoord worden, en niemand, die enige kunst beoefent, zal meer in u gevonden worden, en geen geluid van de molen zal meer in u gehoord worden. 23 En geen lamplicht zal meer in u schijnen, en geen stem van bruidegom en bruid zal meer in u gehoord worden, want uw kooplieden waren de machthebbers der aarde, want door uw toverij werden alle volken verleid; 24 en in haar werd gevonden het bloed van profeten en heiligen en van allen, die geslacht zijn op de aarde.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten