donderdag 26 juni 2014

Australië grijpt miljoenen van bankrekeningen, de VS volgt

Heeft u een bankrekening die u niet actief gebruikt of een kluis die u niet hebt gecontroleerd voor een tijdje?

Als dat zo is, zou u wel eens willen zien of de overheid uw geld niet heeft gegrepen. Dit klinkt compleet gek, maar het is waar. Over de hele wereld verkorten overheden de termijnen die nodig voordat ze “slapende bankrekeningen" en "niet-opgeëiste eigendom" kunnen grijpen.

Bijvoorbeeld, zoals je hieronder zult lezen, vorig jaar heeft de regering van Australië maar liefst 360 miljoen dollar van slapende bankrekeningen in beslag genomen. En dit soort dingen gebeurd ook in heel Amerika. In feite betalen alle 50 staten daadwerkelijk particuliere aannemers om bankrekeningen en onopgeëiste goederen te lokaliseren die in beslag genomen kunnen worden.

In sommige staten zal geen moeite worden gedaan om contact met u op te nemen als uw eigendom in beslag genomen wordt. En in de meeste staten worden de in beslag genomen goederen permanent eigendom van de deelstaatregering als een bepaalde wachttijd is verstreken. Dus gelieve geld of goederen niet ergens op een bank te zetten en het er gewoon te laten staan. Als je dat doet, kan de overheid langs komen en het onder je neus vandaan grijpen.


Binnenkort ook in Nederland? Zullen ze als de Euro valt de spaarrekeningen afnemen?Hoe gek het ook klinkt het gebeurd al echt.
 
Zie ook:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten