donderdag 12 juni 2014

Duitse CDU erkent dat eurozone op kosten van spaarders wordt gered

‘Negatieve rente is waarschuwingssignaal van komende instorting’ – Regeringen en centrale banken laten burgers staatsschulden betalen en laten banken vrijuit gaan

De wetenschappelijke raad van de grootste politieke partij van Duitsland, het CDU, heeft verklaard achter het negatieve-rentebeleid van de ECB te staan, en erkent dat de eurozone hiermee op kosten van de spaarders overeind wordt gehouden. Desondanks zou de situatie in de zuidelijke crisislanden dermate kritiek zijn, dat econoom en professor Philipp Bagus denkt dat de ECB naar nog drastischere maatregelen zal moeten grijpen. Negatieve rente is normaal gesproken namelijk een waarschuwing dat een instorting aanstaande is.

Veel duidelijker kon Kurt Lauk, president van de CDU-wetenschapsraad, het niet uitleggen: ‘De rentedaling helpt tevens de Duitse begroting. Wat schadelijk is voor de Duitse spaarders, draagt bij tot een begrotingsevenwicht.’ Voor dat doel zal de ECB de rente vier jaar lang niet verhogen, waardoor het vermogen van de gewone man stapsgewijs wordt onteigend.


Was de onteigening van de burger niet het uiteindelijke doel van de Euro?


Hoelang kun je nog beschikken over je eigen geld?
Amerikaanse congreslid en voormalig presidentskandidaat Ron Paul zei vorige week in een interview dat men weet dat het financiële systeem gaat klappen.

Het is dan ook niet voor niets dat banken het zo moeilijk mogelijk maken voor klanten die contant geld willen opnemen.

Het Amerikaanse congreslid en voormalig presidentskandidaat Ron Paul staat er om bekend dat hij niet bepaald een blad voor de mond neemt en weinig op heeft met de gevestigde orde.

In een vorige week gehouden interview zei hij een aantal interessante dingen in verband met de nabije (financiële) toekomst van Amerika en daarmee de wereld:

Zo is ook hij er heilig van overtuigd dat de ingestelde sancties tegen Rusland averechts zullen werken en dat wanneer men eenmaal serieus begint met het dumpen van de Dollar er geen houden meer aan is.

Verder: “De mensen die de controle voeren over onze monetaire politiek beseffen heel goed wat er op ons af gaat komen. Zij denken dat zolang alles maar een beetje ordelijk verloopt, dit ok is. Het probleem is echter dat wanneer mensen het vertrouwen in een geldeenheid verliezen dat ook compleet is en niet maar een beetje. Daar is niets ordelijks aan. Er zal altijd paniek ontstaan en dat is moeilijk onder controle te houden. Er zal een dag komen waarbij mensen op de financiële markten in paniek zullen raken, niet alleen voor wat betreft de Dollar, maar door het wereldwijde systeem”.

Wat gebeurt er op het moment dat mensen in paniek raken? De geschiedenis leert dat het eerste wat mensen doen is naar de bank rennen om te proberen hun geld op te nemen, met andere woorden een bankrun.

De machthebbers en banken zijn zich hier terdege van bewust en dus worden er nu al allerlei maatregelen genomen om het voor mensen zo moeilijk mogelijk te maken om geld op te nemen. Wat er ook gebeurt, het geld moet binnen het banksysteem blijven om de zaak nog enigszins draaiende te kunnen houden.


Zie ook:
http://eindtijd-update.blogspot.nl/p/dossier-financiele-samenzwering.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten