woensdag 16 juli 2014

Iran beveelt Jihad Islami door te gaan met raketaanvallen op Israël

Het door Israël en Egypte overeengekomen staakt-het-vuren, dat vanochtend om 9 uur zou ingaan en dat gisteren door Hamas werd verworpen, werd al snel door de Palestijnen gebroken met een nieuwe salvo raketten op Israëlische dorpen en steden. Premier Netanyahu zag daarom geen andere mogelijkheid eveneens door te gaan met de vergeldingsaanvallen op de Gazastrook. Omdat de collega-terroristen van Jihad Islami het bevel van Iran hebben gekregen om de rakettenoorlog voort te zetten, weigert Hamas als enige te stoppen met schieten.

Ondanks veel protesten vanuit de eigen regeringspartijen besloot het Israëlische veiligheidskabinet gisteren om het Egyptische voorstel voor een bestand en nieuw vredesoverleg te accepteren. Tegelijkertijd werd gewaarschuwd dat als de Palestijnse raketaanvallen doorgaan, er ‘met volle kracht’ zal worden teruggeslagen.

De eerste Palestijnse raket waarmee het ‘bestand’ werd gebroken kwam nog binnen het half uur op Eshkol terecht. Later volgden er nog eens 46 op 15 andere plaatsen in heel Israël. (3) Op een video is te zien hoe Palestijnse arbeiders in de Israëlische plaats Ashdod juichen en ‘Allahu Akhbar’ schreeuwen als het luchtalarm klinkt en de raketten van Hamas vlak bij hen neerkomen (4).

Bestand bij voorbaat kansloos
Het staakt-het-vuren was van meet af aan kansloos, omdat het Egyptische voorstel niet één keer de namen Hamas en Jihad Islami voorkomen. Als Egypte met hen van te voren overleg had gevoerd, dan had een bestand misschien wel kunnen slagen.

Daarnaast eist Hamas dat al zijn eisen door Israël worden ingewilligd, zoals het opheffen van de blokkade van de Gazastrook door Egypte, en het vrijlaten van een groot aantal gevangen zittende Hamasleden. Israël kan daar niet mee akkoord gaan, en eist op zijn beurt een internationaal mechanisme om te zorgen dat Hamas in de toekomst geen nieuwe raketaanvallen kan uitvoeren.

Iran beveelt voortzetting rakettenoorlog
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry was al op weg naar Caïro om het staakt-het-vuren te bekrachtigen, maar werd door Washington bevolen rechtsomkeert te maken. Reden: de inlichtingendiensten meldden dat Jihad Islami op bevel van Iran niet zal stoppen met de rakettenoorlog. Hamas wilde niet achterblijven, en besloot daarom eveneens het bestand te negeren.

Dan is er ook nog het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), een terreurbeweging die financieel wordt gesteund door Westerse organisaties zoals Oxfam-Novib. De PFLP, dat onder leider Ahmed Jibril een operationele tak van de Iraanse Revolutionaire Garde is geworden, vuurde deze week vanuit Libanon en Syrië enkele raketten af op Galilea en de Golanhoogte. (1)

Het is dan ook Iran dat achter de schermen aan de touwtjes trekt en niet wil dat een bestand met Israël enige kans maakt. De meer dan 1000 raketten die de Palestijnen sinds vorige week op heel Israël lieten neerdalen zijn dan ook onderdeel van een in Teheran zorgvuldig voorbereid plan om de zwakke punten van het Iron Dome raketafweersysteem te vinden. Die informatie kan dan worden gebruikt voor een toekomstige massale vernietigingsaanval op de Joodse staat. (2)

Nederlandse media misleiden het publiek
Veel Nederlandse media maken zich opnieuw schuldig aan eenzijdige en misleidende berichtgeving. Zo kopt NU.nl ‘Israël gaat verder met militaire operatie tegen Hamas’ en schrijft het dat ‘een voorstel voor een staakt-het-vuren daarmee van de baan is’. Hiermee wordt valselijk de indruk gewekt dat het Israël is dat een bestand heeft afgewezen, terwijl juist het tegendeel het geval is.

Later wordt beweerd dat ‘Israël een week geleden begon met een groot luchtoffensief op Hamas’, en pas daarna wordt geschreven dat Hamas raketten op Israël afvuurde (5). Naïeve lezers zouden de conclusie kunnen trekken dat Israël begon, maar ook dat klopt niet. Het was Hamas dat nog vóór het ontdekken van de vermoordde Palestijnse tiener opnieuw begon met raketten afvuren. Pas in de dagen daarna besloot Israël daar massaal op te reageren.

Bron: http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/07/Iran-beveelt-Jihad-Islami-door-te-gaan-met-raketaanvallen-op-Isral

zie ook:
http://eindtijd-update.blogspot.nl/p/dossier-israel.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten