dinsdag 22 juli 2014

Uit het nieuws 21-07-2014 - Franklin ter Horst

Operation Protective Edge in volle gang
Na dagen van wachten en overleg, gaf Minister President Benjamin Netanyahu op de avond van 17 juli opdracht grondtroepen in te zetten om onder andere terreurtunnels en raketlanceerinstallatie’s van Hamas en andere terreurgroepen in Gaza onschadelijk te maken. “In het licht van de voortdurende criminele agressie van Hamas, en de gevaarlijke infiltratie van Israëlisch grondgebied, is Israël verplicht om op te treden ter verdediging van haar burgers. Operation Protective Edge zal doorgaan tot de geplande doelstellingen zijn bereikt zoals: het herstellen van rust voor een langere periode, en het toebrengen van een belangrijke klap aan Hamas en andere terroristische organisaties in Gaza.”

Afgelopen weekeind is het tijdens massale gevechten in Sheijaya, de oostelijke wijk in Gaza-stad, tot bloedige botsingen gekomen, waarbij dertien soldaten van de Golanibrigade werden gedood en veel Israëlische soldaten gewond raakten. Volgens een Israëlische militaire woordvoerder zijn de inwoners van Sheijaya twee dagen voor de aanval via strooifolders en SMS-berichten opgeroepen om hun huizen te verlaten. Hamas dwong echter een deel van de vluchtende bevolking terug te gaan om als menselijke schilden te dienen. De Israëlische grondtroepen zoeken in Sheijaya naar raketopslagplaatsen en terroristen, die zich verbergen tussen de burgerbevolking. Israël heeft ten behoeve van gewonde burgers uit Gaza een veldhospitaal bij de grensovergang Erez geplaatst.

Zingend voorbereiden op de strijd
Zie deze korte video, hoe de Israëlische soldaten zich voorbereiden op hun taak. Ze houden elkaar vast, zingen en dansen 'Israël, vertrouw op God, Hij is onze helper, Hij is onze Redder'. Deze mannen beschermen hun land en zijn inwoners – kinderen, vrouwen, mannen, ongeacht hun godsdienst – met hun leven. Ze trekken ten strijde tegen de terreur, die hun land bedreigt, en doen er hun best voor de vrede te laten terugkeren.

Het grondoffensief begon een uur nadat dertien zeer zwaar bewapende terroristen van Hamas probeerden via een tunnel een massamoord op burgers uit te voeren bij Kibboetz Sufa, of burgers of militairen te ontvoeren. Het leger gaf beelden vrij hoe de terroristen de benen namen nadat ze werden betrapt en zich haastig terug in de tunnel probeerden te wurmen. Ze werden onder vuur genomen waarbij zeker acht van de 13 terroristen werden gedood. Aan Israëlische kant waren geen gewonden. Rond de tunnelopening lag het vol met achtergelaten schiettuig en in de tunnel zelf werden onder meer RPG raketten, explosieven, boobytraps, radio’s en mini bunkers aangetroffen.Het leger verwachtte al een infiltratiepoging via één van de vele ontdekte tunnels. De betrokken tunnel werd weggebombardeerd evenals 34 nadien ontdekte tunnels. Deze tunnels lopen honderden meters diep Israël in en vormen een directe bedreiging voor de omliggende Israëlische dorpen.

Dat dit grondoffensief het fysieke gevaar van de Israëlische troepen verhoogd mag duidelijk zijn. Hamas heeft herhaaldelijk opgeschept over duizenden manlijke en vrouwelijke jihadisten die in Gaza klaar zouden staan om zichzelf in de nabijheid van Israëlische soldaten op te blazen. Hamas-woordvoerder Fawzi Barhoum waarschuwde dat Israël “een hoge prijs” zal betalen. Osama Hamdan, leider van buitenlandse zaken in Gaza, zei dat Hamas “een aantal extra verrassingen” in petto heeft voor Israël.Zo maakt een gemaskerde terrorist in deze video bekend dat Hamas 250.000 handgranaten heeft gemaakt met het doel deze te overhandigen aan de jeugd in Gaza om ze te gebruiken in de straatgevechten tegen de Israëlische soldaten.

Net als in voorgaande oorlogen en tijdens de beide intifada’s, worden ook weer dieren ingezet om Israëlische militairen op te blazen. Zo ontdekten militairen op vrijdagavond 18 juli een door Hamas op zelfmoordmissie gestuurde, met explosieven volgepakte ezel. De militairen waren gedwongen het vuur op het beest te openen om niet zelf slachtoffer te worden.

De eerste keer dat het Israëlische leger werd geconfronteerd met een dergelijk voorval was in juni 1995 toen een terrorist een kar volgeladen met explosieven, getrokken door een ezel, richting Israëlische militairen stuurde. Dat gebeurde in de buurt van Khan Yunis in Gaza. De militairen bliezen de kar op waarbij de terrorist en de ezel om het leven kwamen. Gedurende de 2e intifada gebeurde dat ook een aantal keren. Op 26 januari 2003 bliezen PLO-terroristen tussen Jeruzalem en Bethlehem een ezel op die was vol gehangen met explosieven. Dat gebeurde in de nabijheid van een Israëlische controlepost. Het dier werd d.m.v. een telefonisch signaal opgeblazen op het moment dat een aantal auto's en een pendelbus passeerden. Als door een wonder raakte niemand gewond. Een man uit de plaats Efrat vertelde Arutz-7 wat hij gezien had. ,,Ik was onderweg naar Jeruzalem, toen ik een ezel zag op de weg. Omdat ik het wat erg opvallend vond stelde ik de Gush Etzion Emergency Center hiervan in kennis. Toen ik verder reed zag ik nog een andere ezel die twee manden op zijn rug droeg. Juist op het moment dat ik opnieuw wilde gaan bellen, explodeerde de ezel waarna het karkas in brand vloog.”

20 raketten gevonden in VN school in Gaza
Op 16 juli werden in Gaza 20 raketten ontdekt in een leegstaande school geëxploiteerd door de VN-vluchtelingenorganisatie UNRWA. De melding kwam van de UNRWA zelf. Onmiddellijk na de ontdekking informeerde het UNRWA de ‘autoriteiten’ (lees Hamas) en werden de raketten, tot stomme verbazing in Israël, aan Hamas overgedragen in plaats van ze te vernietigen. Een verzoek van Israël om een foto van de raketten werd door de UNRWA geweigerd. Op zich is deze reactie zo vreemd niet want deze club fungeert al jaren als een soort verlengstuk van Hamas. De UNRWA beschuldigt Israël ervan op huizen van burgers, scholen, moskeeën en ziekenhuizen te schieten, en daarmee veel onschuldige slachtoffers te maken. Men verzuimt er echter bij te vermelden dat Hamas juist deze plaatsen gebruikt om er onder meer wapens, munitie, raketten en mortiergranaten in te verbergen en zelfs raketten vanuit zeer dicht bevolkte gebieden af te vuren. Het is al enige tijd geen geheim meer dat Hamas zelfs een commandocentrum heeft ingericht onder een van de ziekenhuizen in Gaza. De ontdekking van de raketten in de UNRWA school bevestigt de door Israel al vaak herhaalde bewering dat Hamas en andere Gazaanse terreurgroepen civiele infrastructuur, zelfs die van de VN, gebruiken om wapens te verbergen. Hamas hoopt dat het leger dit soort wapenopslagplaatsen onder vuur neemt zodat Israël door allerlei malloten weer beschuldigd kan worden van ‘genocide’ zoals de Turkse dictator en moslimextremist Erdogan dat al weer dagen roept.

Terwijl het IDF al het mogelijke doet om te vermijden dat het slachtoffers maakt onder de burgerbevolking, doet Hamas precies het tegenovergestelde en voert haar bevolking aan de frontlijn van het gevaar, terwijl ze zich openlijk achter de burgers verschuilen en van daaruit schoten vuren en raketten en mortiergranaten lanceren.

Wat ook opvalt, is dat tenminste een deel van de pers en de diverse ‘nieuwszenders’ opnieuw op één lijn zitten wat betreft de verslaggeving over Israëls actie tegen Hamas in Gaza. De berichtgeving is opnieuw tendentieus en lijkt er bewust op gericht het imago van de staat Israël en het Joodse volk verder te beschadigen. De informatie kenmerkt zich door misleidende definities, onevenwichtige verslaggeving, als nieuws vermomde persoonlijke meningen, gebrekkige achtergrondinformatie, selectieve nieuwsgaring en verkeerde gevolgtrekkingen. Dat duizenden kinderen in Israël noodgedwongen in schuilkelders door moeten doorbrengen haalt het nieuws nauwelijks.Voor deze kinderen zijn de dagelijkse raketbeschietingen een verschrikking.

Een kleuterjuf heeft vier jaar geleden een manier bedacht om de kleine kinderen in haar klas over hun angst voor de loeiende sirenes en de voortdurende raketaanvallen heen te helpen en dat is door een lied te zingen. Klik hier om te zien hoe de kinderen dat in de praktijk brengen.

Bron: http://www.franklinterhorst.nl/inhoud.html

meer >

Geen opmerkingen:

Een reactie posten