woensdag 6 augustus 2014

Franklin ter Horst, Uit het nieuws 04-08-2014, Vervolg “Operation Protective Edge”

Volgens VN-commissaris voor de mensenrechten, Navi Pillay, ‘heeft de VN duidelijke aanwijzingen in handen volgens welke het Israëlische leger in de Gazastrook oorlogsmisdaden begaat’. Pillay verwijt het Israëlische leger dat het bij de bombardementen op Gaza geen verschil maakt tussen de terroristen van Hamas en burgers. Tenslotte veroordeelde zij het afschieten van raketten op Israël, om zodoende toch nog wat rekening te houden met Israël. Pillay maakt zich schuldig aan selectieve veroordeling. De VN-Raad voor de Mensenrechten is geen lichaam dat zich werkelijk om de mensenrechten bekommert anders zouden ze zich wel druk maken over het gebruik door Hamas van menselijke schilden, maar dat doen ze niet. In een interview met Al Jazeera TV van 1 augustus 2014, bedankt Hamas-woordvoerder Ismail Radwan de burgers in Gaza voor de ‘hulp’ om zichzelf op te werpen als menselijke barricades tegen het Israëlische leger. De VN negeert dit soort uitspraken volledig. Hoe de geest van waanzin bij Pillay is toegeslagen, mag ook blijken uit het feit dat zij Israël beschuldigd van het onderscheppen van raketaanvallen van Hamas tegen Israëlische burgers. Wat!!! Pillay vind het niet eerlijk dat Israëls aartsvijand Hamas niet over dergelijke anti-raketssystemen beschikt.
In Syrië woedt al drieënhalf jaar een bloedige burgeroorlog. Tot en met 20 mei 2014 zijn daar 162.402 mensen om het leven gekomen waarvan maar liefst 54.000 burgers waaronder ruim 8000 kinderen en daar komen sindsdien iedere maand duizenden slachtoffers bij. In de afgelopen maand juli waren dat er maar liefst 5300 van wie 225 kinderen. Maar Syrië is voor Pillay geen probleemgebied en dat geldt ook voor Irak waar de demonen van IS(IS) de meest gruwelijke moordpartijen plegen. Voor haar zijn dit soort gruwelijkheden niet echt van belang omdat Israël er niet bij betrokken is.
 
Navi Pillay Anti-Israël activiste Navi Pillay maakt zich schuldig aan selectieve veroordeling
De Israëlische premier BenjaminNetanyahu veroordeelde het besluit van de VN-Mensenrechtenraad om een onderzoek te openen naar de Israëlische vermeende schendingen van de mensenrechten in de Gazastrook: “Het is een aanfluiting van het gezond verstand, en een aanfluiting van de waarheid”, zei hij tijdens een bezoek van de Britse minister van Buitenlandse Zaken Philip Hammond. Hij vertelde Hammond hoe de meedogenloze satansduivels van Hamas raketten afvuren vanuit scholen, moskeeën, ziekenhuizen en dichtbevolkte burgerbuurten, en noemde het gebruik van menselijke schilden buitengewoon sinister.
Het gaat weer precies dezelfde kant op als tijdens de oorlog 2008-2009. Ook nu wordt Israël er weer van beschuldigd scholen, ziekenhuizen, speelplaatsen van kinderen, burgerwoningen, gebouwen van de UNRWA en moskeeën te bombarderen. Volgens de UNRWA zijn de slachtoffers in Gaza voornamelijk burgers waaronder vele kinderen. Er wordt geen enkele melding gemaakt van het aantal gedode terroristen. Straks verschijnen ze weer, de ellenlange rapporten waarin Israël als hoofdschuldige wordt aangewezen. Het rapport met de meest smerige anti-Israëlische laster over de oorlog 2008/2009 is het 575 pagina’s tellende “Goldstone rapport”. Opnieuw worden door Hamas en trawanten gefabriceerde leugens door de internationale ‘nieuwsbrengers’ overgenomen en voor waargebeurde feiten aangenomen. Voorbeelden zijn onder meer de door Hamas en andere terreurbewegingen afgevuurde raketten waarvan sommige direct na lancering zijn ingeslagen waarbij diverse doden en gewonden zijn gevallen onder de burgerbevolking in Gaza.
Zo vielen op 27 juli tien dodelijke slachtoffers waarvan negen kinderen in een speeltuin nabij het Shifa-ziekenhuis in Gaza. Ook vielen er 46 gewonden (voornamelijk kinderen). Hamas beschuldigde het Israëlische leger, en zo deed de internationale media vanzelfsprekend ook. Israël liet echter weten niet schuldig te zijn en verklaarde dat het om een mislukte lancering van een langeafstandsraket ging, die op Israël was gericht maar neerkwam op zowel de school als het genoemde ziekenhuis. Getuigen hebben gezien dat terroristen zich naar de plek haastten om de brokstukken van de raket op te ruimen. Daarna werden de internationale camera’s erbij gehaald, zodat deze foto’s konden maken van het bloedbad. Een Israëlische legerwoordvoerder presenteerde diverse bewijzen dat het om een mislukte lancering ging, zoals de ballistische vluchtlijn en de inslag in het ziekenhuis. Op de luchtfoto werden de inslagen getoond, die onmogelijk onder die hoek vanuit Israël kunnen zijn afgeschoten.
De ware feiten zijn dat de Islamitische Jihad trachtte op de binnenplaats van het ziekenhuis een Iraanse Fajr-5 raket te lanceren maar vanwege een of ander technisch mankement of verkeerde bediening ontplofte de raket voortijdig aan de grond. De Italiaanse journalist Gabriele Barbati, die op dat moment ter plaatse was, bevestigde de uitspraak van Israël, dat Hamas verantwoordelijk was voor de dood van de kinderen. Later bevestigde Barbati ook, dat de Israëlische legerwoordvoerder de waarheid had gesproken over het bombardement op het Shifa ziekenhuis. Ook een Finse correspondent bevestigde dat voor de camera. Bovendien is bekend geworden dat er onder het Shifa ziekenhuis een belangrijk commandocentrum van Hamas gevestigd was. Hamas heeft Tv-ploegen later verboden om de plaats te bezoeken en te filmen en dat zegt al genoeg. Volgens de stafchef van het leger zijn er sinds het begon van de oorlog meerdere incidenten geweest waarbij burgers omkwamen door ‘eigen’ raketten.
 
Bombardement UNRWA-school
De beschieting van een school van de VN-organisatie UNRWA op 28 juli waarbij 16 burgers om het leven zijn gekomen en 200 gewonden vielen, veroorzaakte een golf van verontwaardiging. De UNRWA beschuldigde Israël verantwoordelijk te zijn voor de dood van de burgers. Ook de grote baas van de VN Ban Ki-moon en allerlei wereldleiders wisten het wel: Israël was verantwoordelijk voor deze gruwelijke daad. Zonder ook maar enig onderzoek naar de ware feiten zei Ban Ki-moon: 'Niets is schaamtelozer dan het aanvallen van slapende kinderen. Ik veroordeel deze aanval met de sterkst mogelijke bewoordingen.' Maar Ban Ki-moon was voor de zoveelste keer voorbarig met zijn uitspraken want na onderzoek van het Israëlische leger is gebleken dat tijdens gevechten tussen Israëlische troepen en Hamas, de terroristen vlakbij de UNRWA school opereerden en van daaruit mortieren en antitank granaten afvuurden op de Israëlische troepen, die vervolgens reageerden met het afvuren van een aantal mortieren in hun richting.
UNRWA-nieuw-logoUit gedocumenteerde beelden kan worden geconcludeerd dat een enkele afgedwaalde mortier landde op de binnenplaats van de UNRWA-school maar dat daar niemand aanwezig was. Israël kan dus niet verantwoordelijk worden gesteld voor de dood van de burgers. UNRWA woordvoerder Chris Gunness beschuldigde het Israëlische leger er valselijk van dat het de burgers in de school geen toestemming had gegeven de school te verlaten terwijl in werkelijkheid Israël zelfs twee dagen lang de burgers heeft opgeroepen het gebouw te verlaten, maar Hamas weigerde daar gehoor aan te geven – ze wilden deze burgers daar houden om ze als schietschijf te gebruiken tijdens gevechten met het Israëlische leger. De bewering van Gunness is niets anders dan een “smerige leugen”. Israël was niet verantwoordelijk voor wat er op deze school is gebeurd.
 
Hamas schiet raketten vanuit Wafa ziekenhuis in Gaza
De koppen in de kranten en de Tv journaals schreeuwden het uit van ontzetting en verontwaardiging nadat Israël het Wafa ziekenhuis in Gaza had aangevallen. Men vergat er echter bij te vertellen dat dit ziekenhuis door Hamas werd gebruikt om van daaruit raketten op Israël af te vuren en dat het daarnaast dienst deed als commandocentrum van Hamas. Israël had met een Drone foto’s genomen van dit ziekenhuis en hierop was de lancering te zien van raketten. Nadat Israëlische troepen de omgeving van het ziekenhuis naderden, ontdekten ze een grote voorraad raketten en ander wapentuig in een tunnel onder het betrokken ziekenhuis. Klik hier voor een video waarop is te zien dat er vanuit de ramen van het ziekenhuis gevuurd wordt. Alvorens tot actie over te gaan gaf het leger een Arabisch sprekende Israëlische militair opdracht te bellen met de staf van het ziekenhuis of alle patiënten en medische staf waren vertrokken zoals Israël had verzocht. Dat werd door de betrokken arts bevestigd maar dat klopte niet. Er waren nog wel degelijk mensen in het gebouw. Toen de bommen vielen volgde een gigantische explosie vanwege de enorme voorraad aanwezige wapens in het ziekenhuis. Het opslaan van wapens in ziekenhuizen is een overtreding van internationale wetgeving en een oorlogsmisdaad. Ook blijkt Hamas weer honderden huizen van burgers met explosieven ondermijnt te hebben. Klik hier voor een video waarin het Israëlische leger en tunnelingang ontdekt in een moskee en zie hier een tunnel waar wapens lagen opgeslagen en waar zelfs motoren te voorschijn kwamen. Op de site van Israel Defense Forces is uitgebreide informatie te vinden over Hamas’ ondergronds terreurnetwerk. Klik hier.
 
UNRWA scholen opslagplaatsen voor raketten.
Tot verbijstering van velen zijn er voor de derde keer raketten gevonden in een UNRWA school. Na de eerste vondst beloofde de UNRWA de 20 in de school ontdekte raketten aan de ‘veiligheidsautoriteiten’ te overhandigen, maar in werkelijkheid zijn ze aan Hamas gegeven zodat ze nog tegen Israël gebruikt kunnen worden. Fijn stel, die medewerkers van de UNRWA. Kan het werkelijk zo zijn dat het plaatsen van deze raketten in de UNRWA-scholen aan hun aandacht is ontsnapt, zoals de verantwoordelijken beweren? Dat lijkt heel onwaarschijnlijk! Feit blijft dat de UNRWA volledig verantwoordelijk is voor wat er binnen hun scholen gebeurt en dat geldt ook voor de geplaatste raketten. Dit VN-agentschap kent een lange geschiedenis van anti-Israël activiteiten en anti-Semitische propaganda. “Wie hebt gij gehoond en gelasterd, en tegen wie de stem verheven en uw ogen trots opgeslagen? Tegen de Heilige Israëls! ” (2 Kon. 19:22)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten