donderdag 21 augustus 2014

Meer dan 200 raketten afgevuurd op Israël

JERUZALEM -

Sinds het staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas dinsdag sneuvelde zijn vanuit de Gazastrook meer dan 200 raketten afgevuurd op Israël. Dat heeft het Israëlische leger woensdag laten weten.

Volgens Israël zijn 162 van de projectielen op Israëlisch gebied terechtgekomen. Nog eens 35 raketten zijn uit de lucht geschoten, terwijl 16 projectielen in de Gazastrook zelf terechtkwamen.

Door de raketaanvallen zijn aan Israëlische zijde geen slachtoffers gevallen. Door Israëlische aanvallen zijn meer dan 20 Palestijnen gedood.

Bron: http://www.telegraaf.nl/buitenland/22988841/__200_raketten_op_Israel__.html

Nog steeds kan Hamas 200 raket afvuren op Israel?? Je begint je toch af te vragen wat het Israëlitische leger in Gaza aan het doen was? Een raadsel.

Dit is trouwens weer zo'n heerlijk bericht dat de realiteit verdraaid. Er staat dat het "staak-het-vuren" tussen Israel en Hamas sneuvelde. Er staat niet dat het Hamas was die het staakt-het-vuren brak. Nu zou je het kunnen lezen alsof die raketten werden afgevuurd omdat het staakt het vuren was verbroken. Een onverschillige lezer kan hier niet de schuld van Hamas in lezen. Maar ook niet de onschuld van Israel!

"Door de raketaanvallen zijn aan Israëlische zijde geen slachtoffers gevallen. Door Israëlische aanvallen zijn meer dan 20 Palestijnen gedood."

Dus vul maar in: die raketten waren onschuldig want er zijn geen slachtoffers gevallen. De aanvallen van Israel zijn niet onschuldig want die hebben 20 Palestijnen gedood.

Conclusie van dit artikel: Israel "lijkt" de agressieve schuldige en Hamas de weerloze onschuldige... In werkelijkheid is het precies andersom!

Iemand die niet de goede wapens heeft om zich te verdedigen tegen een tegenaanval hoeft niet de onschuldige te zijn. Geef Hamas de vuurkracht en ze richten een bloedbad aan onder onschuldige burgers. Iemand die wel de wapens heeft om zich tegen een aanval te verdedigen hoeft niet de schuldige te zijn. Israel zou als ze willen Gaza binnen een dag kunnen wegvagen. Maar ze doen dat niet. Ze zoeken vrede. Ze vallen niet aan als Hamas hen niet zou aanvallen.

Ik vind het best knap hoe die journalisten het toch altijd weer voor elkaar krijgen om mensen op het verkeerde been te zetten. Vooral mensen die liever niet willen dat Israel sterk genoeg is om zich te verdedigen kunnen er in lezen wat ze er in willen lezen.

Meer >

Geen opmerkingen:

Een reactie posten