woensdag 13 augustus 2014

Netanyahu: VN legitimeert terroristen

UNHRC negeert massamoorden gepleegd door Hamas, IS, ten voordele van onderzoek naar Israël voor het zich verdedigen tegen raketaanvallen vanuit Gaza.

Israël premier Binyamin Netanyahu haalde woensdag uit naar de VN-Mensenrechtenraad. Hij beschuldigde ze van het verlenen van "legitimiteit aan terreurorganisaties" door het onderzoeken van Israël voor vermeende oorlogsmisdaden in Gaza.

"UNHRC legitimeert moorddadige terroristische organisaties als Hamas en Daash (Islamitische Staat)," zei hij. Hij beschuldigde de raad van het negeren van "bloedbaden" elders gepleegd in het Midden-Oosten in het voordeel van het onderzoek van Israël die zich verdedigt tegen raketaanvallen vanuit Gaza.

De UNHCR heeft prof William Schabas gekozen als hoofd van een onderzoek naar de operatie “Protective Edge”. Sprekend in een 2013 paneel, Schabas openbaarde duidelijk zijn grote gretigheid om Israel te vervolging voor zijn acties in Gaza, zelfs als dat het "verdraaien en manipuleren van feiten" betekend in de internationale juridische arena.

Gevraagd naar de mogelijkheid om Israël ook voor "ecocide" te vervolgend, drukte Schabas  optimisme uit voor het geleidelijk vergroten van de reikwijdte van de wettelijke beschuldigingen tegen Israël. "Jaren geleden waren er helemaal geen rechtbanken," merkte hij op. "Toen [de term] 'genocide' werd uitgevonden was er helemaal rechterbank. Er was geen rechtbank voor misdaden tegen de menselijkheid, maar we hebben ze nu. En met een beetje geluk en door het verdraaien van de dingen en manoeuvreren we kunnen ze voor de rechter krijgen.”

Schabas ontkende woensdag in een interview met de Israëlische Channel 2 niet dat de internationale gemeenschap een dubbele standaard heeft ten aanzien van het voeren van oorlog door Israel.

De spreker van Channel 2, Danny Kushmaro, vroeg Schabas of er niet een dubbele standaard is bij die duizenden onschuldige burgers die in Tsjetsjenië werden gedood door de Russen, en door de NAVO-troepen in Libië, maar er was "niet een internationaal onderzoek," terwijl Israël handelde uit zelfverdediging in Gaza en twee onderzoeken zijn gestart in de loop van zes jaar.

"Er zijn een heleboel van dubbele standaarden in het internationale niveau," antwoordde Schabas. "Dit is te verklaren door de relatieve sterkte van de bevoegdheden," voegde hij eraan toe, en merkte op dat sommige beweren dat er een dubbele standaard is ten voordele van Israël in de VN-Veiligheidsraad, waar een veto’s zijn uitgesproken tegen anti-Israël resoluties.
 
 
De hele VN heeft geen legitimiteit als ze er toch een heleboel dubbele standaarden zijn...

meer >

4 opmerkingen:

 1. Ik heb t idee dat u en vele andere PKN-gangers fout zitten het Israël waar men het nu namelijk over heeft is naar mijn idee namelijk niet het Israël van God maar dat van Satan, Het Israël dat we nu kennen is namelijk gesticht op de grond van het heilige Israël maar dat bevindt zich nu boven, Israël is fout bezig met het doden van onschuldige burgers, niet alle Palestijnen zijn Hamasleden en niet alle Palestijnen zijn moslims, besef dat eens? Wat hebben duizenden onschuldige kinderen te maken met de stommiteiten van Hamas?
  Waarom zou het beloofde volk van God haar handen wassen in het bloed van de onschuldigen?
  Toen Jezus de vijgenboom vervloekte gaf hij de kans aan ons heidenen om kinderen van Hem te worden, het echte volk van God is het volk dat in hem geloofd met hart en ziel en wordt allang niet meer bepaald door Joods bloed in de aderen.
  Amerika en haar Duistere machten maken misbruik van deze situatie en pompen miljoenen aan wapens in dit "Israël"

  Geloof me ik ben geen schaap dat alles slikt wat de media voorschoteld ik ben een volgeling van Jezus en ik zie dat daar iets flink fout gaat.

  Gelieve dit te beantwoorden ipv te verwijderen dat komt namelijk zo zwak over.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Uw verhaal klopt niet. Israel wel Gods volk en dat zal het ook altijd blijven. Israel dood niet expres onschuldige burgers. De burgers zijn van te voren opgeroepen te vertrekken maar werden tegengehouden door Hamas. Hamas plaats expres raketinstallaties in of dichtbij burgers. Dat er zoveel burgers slachtoffer werden ligt enkel en alleen aan Hamas. En als Hamas Israel niet zou aanvallen zou Israel zich niet hoeven te verdedigen. Wat fout gaat is dat Israel wordt aangevallen niet dat ze zich verdedigen. Wat ze fout doen is dat ze daarbij de Here Jezus niet bidden maar het zelf willen doen.

  Lees hier zelf hoe God met Israel omgaat en over hun toekomst. Israel is en blijft het uitverkoren volk.

  Romeinen 11:1-36
  Israël slechts ten dele verworpen: 1-10
  De struikeling van Israël, het heil der heidenen: 11-24
  De bekering der heidenen en het behoud van Israël: 25-36

  http://www.biblija.net/biblija.cgi?l=nl&set=10&id16=1&m=Rom+11

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik val hierbij ook niet de staat Israël aan maar de Regering Israël, De gazastrook heeft een populatie van 3000 Christenen en uiteindelijk maakt het niet uit of het nou Christenen, Moslims of voor mijn part Budhisten zijn het gaat er om dat dit mensenlevens zijn, mensen geschapen door de God die u heeft geschapen, mij heeft geschapen, duizenden mensen leven dag en nacht in angst en worden gezegd te schuilen maar waar? half Gaza is een slachtveld er staan amper nog huizen overeind, Als Israël werkelijk enkel het doel had Hamas uit te schakelen, vanwaar dan die raketaanvallen? Waarom niet direct een grondoffensief? Israël's leger is een van de best uitgeruste legers ter wereld met dank aan Amerika, een grondoffensief zou veel efficiënter zijn en bovendien minder levens kosten.

   Verwijderen
 3. Nog even en het is allemaal de schuld van Israel! Je zou bijna vergeten dat het Hamas is die duizenden rakketten op Israel afschiet. Dat zou eens in Nederland moeten gebeuren! Ppfff altijd dat hypocrite "met met twee maten meten". Vind dat zo erg....

  Voor Israel was gewoon de maat vol en terecht. Wat ze fout doen echter is dat ze God niet vragen.

  BeantwoordenVerwijderen