zaterdag 1 november 2014

Christenen woedend om orders 'andere geloven' te leren

"We zijn zeer bezorgd over waar de eisen van de overheid toe leiden"

Een christelijke school, die eerder werd beoordeeld als "goed" en "uitstekend", kan gesloten worden als ze niet “andere religies" promoten. De nieuwe bedreigingen van de Britse regering zijn gebaseerd op de nieuwe regels die moeten worden herzien volgens de school ambtenaren.

WND melde dat een officiële onderwijsinspecteur van het Verenigd Koninkrijk een onafhankelijke christelijke school vertelde, dat het uit de pas is met de door de overheid voorgeschreven "Britse waarden" en iemand moet uitnodigen van een ander geloof, zoals een islamitische imam, om vergaderingen te leiden of anders dreigt sluiting.

De dreiging komt te midden van een reeks nieuwe school inspecties die door de overheid worden opgelegd naar aanleiding van een "Trojaans paard" schandaal waarbij verschillende openbare scholen in Birmingham, Engeland, werden overgenomen door islamitische managers die islamitisch onderwijsnormen oplegden.

Het Britse Office voor “Standards in Education, Children's Services and Skills”, bekend als Ofsted, vestigde daarna nieuwe regels die de actieve bevordering van "de Britse waarden" zoals tolerantie eisen.

Daarom stuurde het kabinet een brief aan Trinity Christian School waarin stond dat ze er niet in slaagden "te voldoen aan de nieuwe eisen voor de spirituele, morele, sociale en culturele ontwikkeling van de leerlingen."

Maar dat was slechts enkele maanden nadat de inspectie van het programma van de regering de school "goed" bevond in de meeste categorieën.
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten