vrijdag 21 november 2014

ECB kan ook staatsleningen gaan opkopen

BRUSSEL (ANP) - De Europese Centrale Bank (ECB) kan als onderdeel van zijn stimuleringsbeleid ook staatsleningen gaan opkopen. Dat heeft ECB-president Mario Draghi maandag gezegd in het Europees Parlement.

Vooralsnog is de ECB bezig door onderpand gedekte obligaties op te kopen bij banken, later gevolgd door herverpakte leningen. Maar de ECB staat klaar om ook staatsleningen op te kopen mocht de economische situatie verder verslechteren en de huidige maatregelen onvoldoende blijken, aldus Draghi.

Bron: http://www.elsevier.nl/Economie/nieuws/2014/11/ECB-kan-ook-staatsleningen-gaan-opkopen-1645854W/

De ECB is van plan om haar middelen in de komende 18 maanden te verhogen met circa 1 triljoen Euro en van 3 triljoen tot 4 triljoen Euro over de komenden 18 maanden, een vergelijkbaar niveau als in 2012, toen de bank ingreep om de markt te kalmeren die speculeerde dat Italië en Spanje een EU-bailout nodig zouden kunnen hebben.

Bron: http://euobserver.com/news/126549


Vraag: als de landen zelf geen geld hebben om schulden te betalen, hoe komt een centrale bank dan aan 4 triljoen euro? Oplossing je tikt als bankier die getallen gewoon op je bankrekeningnummer er bij. Zo creëren ze geld uit niets. Het geld heeft geen enkele waarde. Zoveel goud is er niet eens. Zo creëren ze een enorm probleem.

Het doel is om straks alles ineens in te laten storten zodat totale chaos ontstaat die alle landen in de wereld mee zal sleuren. Het geld zal niets meer waard zijn. De rekening moet betaald worden. De winkels gaan leeg. Iedereen en alles gaat elkaar te lijf. 


Dan zullen ze weer komen met de oplossing voor het door hun zelf gecreëerde probleem: nog verdere concentratie van macht. De Europese unie en de Verenigde Naties waren al stappen in die richting. Voortgekomen uit de (bewuste gecreëerde) chaos van de Tweede Wereld Oorlogen. 

Alle macht zal nog verder geconcentreerd worden.  Het streven is een wereldregering met waarschijnlijk een wereldmunt. Dan zal er een wereldleider, de anti christ, komen, die alle macht krijgt over alle mensen op aarde:

Openbaring 13:7-8
7 En hem werd gegeven om tegen de heiligen oorlog te voeren en hen te overwinnen; en hem werd macht gegeven over elke stam en natie en taal en volk. 8 En allen, die op de aarde wonen, zullen het (beest) aanbidden, ieder, wiens naam niet geschreven is in het boek des levens van het Lam, dat geslacht is, sedert de grondlegging der wereld.


meer >

Geen opmerkingen:

Een reactie posten