donderdag 22 januari 2015

Microsoft geeft nieuw besturingssysteem gratis weg...?

Microsoft neemt dit jaar de grootste gok in zijn 40-jarig bestaan. Het Amerikaanse softwarebedrijf gaat de nieuwe uitvoering van zijn computermotor voor pc's, tablets en mobiele telefoons, Windows 10, gratis weggeven. Het aanbod geldt voor bezitters van de twee voorgaande versies, Windows 7 en 8, en voor de twaalf maanden na de introductie van Windows 10. Het nieuwe besturingssysteem zal ergens in de herfst van dit jaar verschijnen.

Lees verder: http://www.volkskrant.nl/economie/microsoft-geeft-nieuw-besturingssysteem-gratis-weg~a3834692/ 

Wordt u hier ook zo achterdochtig van? De kans is erg groot dat deze versie 10 de laatste is die onder normale omstandigheden op aarde zal worden uitgebracht. Daarom zal de noodzaak misschien ontstaan er voor te zorgen dat de nieuwe versie zo snel mogelijk de oude versies vervangt?

Heeft deze nieuwe versie soms te maken met de komst van het beeld van het beest? Wil men een begin maken met de techniek die het beeld van het beest mogelijk moet maken. Hebben ze haast? In het artikel staat:

“Windows 10 krijgt ook een digitale persoonlijke assistent, genaamd Cortana, naar een holografisch personage uit Halo, een reeks science fiction-games voor de Xbox-spelcomputer.”

Heeft het beeld van het beest soms iets te maken met een soort van hologram die verschijnt op je computer? Cortana is een nogal seksueel prikkelende figuur uit Halo. Sterk gericht dus op het oproepen van begeerten. Het merkteken van het beest en het beeld van het beest dat aanbeden moet worden, zal ook heel erg inspelen op de begeerte van mensen. Als je het merkteken van het beest aanneemt, zul je geloof ik zijn als God en al je begeerten zullen denk ik ”voor eeuwig” bevredigd lijken. Pure egoïsme dus dat natuurlijk vast verkocht zal worden onder de banner van universele liefde.

Stel je trouwens voor dat je straks tegen een digitale persoonlijke assistent op je computer loopt te kletsen alsof het een levend wezen is. Een alwetende kunstmatige intelligentie.  
http://www.windowsphone.com/nl-nl/how-to/wp8/cortana/meet-cortana
Wat stond er ook al weer in de Bijbel over het beeld van het beest? Honderden jaren geleden voorspelt...

Openbaring 13:14-15
14 En het verleidt hen, die op de aarde wonen, wegens de tekenen, die hem gegeven zijn te doen
voor de ogen van het beest. En het zegt tot hen, die op de aarde wonen, dat zij een beeld moeten
maken voor het beest, dat de wond van het zwaard had en (weer) levend geworden is. 15 En hem werd gegeven om aan het beeld van het beest een geest te schenken, zodat het beeld van het beest ook zou spreken, en maken dat allen, die het beeld van het beest niet aanbaden, gedood werden.

De nieuwe internet explorer wordt “Spartan” genoemd. Lees eens wat wikipedia zegt over een Spartaanse opvoeding:

"De Spartaanse opvoeding (agoge) was het collectieve en staatsgeleide opvoedingsmodel van het klassieke Sparta uit de zesde en vijfde eeuw v.Chr. De opvoeding leidde de jongeren op tot geharde militairen en overtuigde staatsburgers"

Je zou haast gaan denken dat de nieuwe internet explorer ons moet opvoeden tot geharde en overtuigende staatsburgers. Een soort slaafachtige wereld vol menselijke internet robots. En die persoonlijke digitale assistent is dan onze opvoeder?

En trouwens heeft het soms ook een symbolische betekenis dat men de negende versie van Windows overslaat? Denk aan de aanslag van 9-11 of de betekenis van het getal 10. B.v. het beest dat tien koppen heeft die ook tien koningen zijn.

Genoeg om vol argwaan deze nieuwe ontwikkeling van een van de meest griezelige bedrijven ter wereld in de gaten te houden.

Oh ja het logo van Windows, de vier gekleurde blokjes, staan voor het water-aarde-vuur-lucht principe. De wereldse machten en krachten. De elementen die in de hekserij gebruikt worden. 
Efeziërs 6:12
12 want wij hebben niet te worstelen tegen bloed en
vlees, maar tegen
1 de overheden,
2 tegen de machten,
3 tegen de wereldbeheersers dezer duisternis,
4 tegen de boze geesten in de hemelse gewesten.
(de opsomming heb ik zelf aangebracht)

Maar helaas voor Windows want al het aardse is overwonnen door de Here Jezus!

Johannes 16:33
33 Dit heb Ik tot u gesproken, opdat gij in Mij vrede
hebt. In de wereld lijdt gij verdrukking, maar
houdt goede moed, Ik heb de wereld overwonnen.

meer over het merkteken:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten