maandag 19 januari 2015

Netanyahu: Israëlische soldaten zullen nooit geconfronteerd worden met internationaal tribunaal


Premier Binyamin Netanyahu heeft toegezegd tijdens de zondag kabinetsvergadering in Jeruzalem dat Israëlische soldaten niet zou worden toegestaan om te worden geconfronteerd met een "internationaal tribunaal." Hij sprak op de eerste kabinet zitting, gehouden sinds het Internationaal Strafhof in Den Haag reageerde op de Palestijnse aanvraag voor een voorlopig proefproces van Israëls gedrag in de oorlog van afgelopen zomer tegen de terreurgroep Hamas.

Netanyahu veroordeelde het besluit van de ICC-aanklager als het verstrekken van legitimiteit aan "internationaal terreur onder toezicht van internationale auspiciën, regelrechte hypocrisie en op-zijn-kop rechtspraak". Israël zal deze beslissing bestrijden met alle middelen in zijn macht, zei hij, "en er niet van worden weerhouden zich te verdedigen tegen terreur. "


Ze hebben zo hun mondvol over de terreuractie in Frankrijk? Hier klagen de terroristen het land aan voor het zich verdedigen tegen terreuracties en willen het veroordelen voor oorlogsmisdaden??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten