vrijdag 27 maart 2015

Contant geld halen van de bank straks gevaarlijk

Gezien de onstabiele toestand in de wereld in het waarschijnlijk handig én verstandig om een voorraadje contant geld in huis te hebben.

Daarom besluit je dus op een goede dag om naar de bank te gaan en een deel van je geld contant op te nemen.

Misschien doe je dit wel voor een hele andere redenen, bijvoorbeeld omdat je ergens een leuke auto hebt gezien die je contant moet betalen.

De reden doet er niet toe, je gaat vol goede moed naar de bank om geld op te nemen.

Er zijn nog net genoeg bankfilialen open om dit te kunnen doen, dus je begeeft je naar de dichtstbijzijnde en vertelt de dame (dit keer is het een dame) achter de balie dat je 5.000 Euro wilt opnemen van je rekening.

Onmiddellijk zie je dat ze lichtelijk nerveus wordt en vraagt waarom je dat wilt? Je vertelt haar beleefd dat het haar helemaal niets aan gaat wat jij met je geld wilt doen en vraagt nogmaals om die 5.000 Euro. Ze vraagt vervolgens of je even wilt wachten en loopt weg.

Wanneer ze terugkomt, vertelt ze jou dat het een paar dagen gaat duren voordat je het geld kunt krijgen omdat ze niet zoveel in voorraad hebben.

Je bent lichtelijk geïrriteerd vanwege het ongemak, maar niets aan te doen en je gaat weer richting huis.

Op het moment dat je de auto parkeert voor je huis zie je dat er een onaangename verrassing op je staat te wachten. Op de stoep staan twee politiemensen die je graag even willen spreken. De vraag die ze hebben gaat over de 5.000 Euro die jij wilt opnemen van je rekening en die je nog steeds niet hebt.

Dit klinkt misschien vergezocht, maar in de praktijk is het dat niet. In Amerika zijn ze iets verder dan bij ons en daar wil het Ministerie van Veiligheid en Justitie dat banken hen onmiddellijk informeren wanneer mensen aanzienlijke bedragen contant willen opnemen.

Op dit moment fungeren banken al wereldwijd als overheidsspionnen. Ze zijn nu al verplicht om “verdachte transacties” te melden en dat is al het geval bij een paar duizend Euro. Die meldplicht gaat iedere keer een stapje verder.

Wanneer banken niet meewerken aan de spionage van de overheid kunnen ze hun bankvergunning verliezen en de directeur van het filiaal kan, in Amerika althans, persoonlijk aansprakelijk worden gesteld en in de gevangenis verdwijnen.

Alles wat banken nu al verklappen aan de overheid vind het Ministerie in Amerika niet genoeg. Die wil dat de bank iedere keer de telefoon pakt en belt wanneer er iets “verdachts” plaatsvindt.

Het opnemen van je eigen geld in contanten is absoluut verdacht, héél verdacht zelfs. Het hoeft nieteens een bedrag van 5.000 Euro te zijn, een paar duizend is al voldoende.

Overal in de Westerse wereld barst nu de strijd tegen contant geld los. Eén van de weinige manieren om nog dingen anoniem te kunnen doen.

Zo worden er in Frankrijk in september aanstaande maatregelen van kracht waarbij beperkingen worden opgelegd aan burgers die contante betalingen van meer dan 1.000 Euro willen doen.

Uiteraard allemaal in het kader van de “veiligheid en strijd tegen terrorisme”. Onder de nieuwe Franse regels worden mensen die in een kalendermaand meer dan 10.000 Euro op hun rekening hebben gestort automatisch gemeld aan de autoriteiten.

In Engeland gaat de HSBC bank nog een stap verder en wil van klanten weten hoe ze hun geld verdienen en uitgeven en heeft strenge beperkingen ingevoerd voor contante geldopnames van meer dan 5.000 Engelse ponden.

Kortom, nog even en je kunt niet meer dan een paar honderd Euro bij je bank opnemen zonder dat je de autoriteiten op de stoep hebt staan. Daarom is het misschien heel handig om nu alvast een deel van je geld contant op te nemen zolang het nog kan.

Straks zijn het alleen maar getalletjes op een scherm en wordt iedere transactie met die getalletjes stap voor stap door de overheid gevolgd.

En de bankiers? Die doen uiteraard wat er van hen verlangd wordt. Zij zijn tenslotte het toonbeeld van hoe een verantwoordelijk burger zich zou moeten gedragen. Toch?

Bronnen:

Sovereign Man
Infowars

Bron: http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=9093:contant-geld-halen-van-de-bank-straks-gevaarlijk&catid=15:financieel&Itemid=28

Maar nergens lees je iets over de chipkaart voor het reizen. Daar is het al zo ver! Je kunt alleen nog maar reizen door in te loggen in een computer. Mensen staan als koeien in een slachterij voor een inchekpaaltje voor de trein. Zo zal het straks ook met betalen gaan. 

lees meer over het komende merkteken van het beest! >

Geen opmerkingen:

Een reactie posten