zaterdag 16 mei 2015

David Stockman - We komen nu in de terminale fase van het wereldwijde financiële systeem. Het zal eindigen in totale ineenstorting

Vandaag David Stockman, de man die president Ronald Reagan samen met Dr. Paul Craig Roberts riep om  de Verenigde Staten te helpen redden van de ramp in 1981, waarschuwde King World News dat we de "terminale fase" van het mondiale financiële systeem ingaan, die zal eindigen in totale ineenstorting.

Eric King: "David, wat zijn je gedachten over goud in het midden van deze grote deflatie waarvan jij denkt dat die voor ons is. Als je kijkt naar de instorting van 2008 - 2009, was goud een van de best presterende beleggingscategorieën. Goud ging naar beneden, maar veel minder ten opzichte van vrijwel al het andere. Vergelijk dat met 1973 - 1974, waar we een 47 procent aandelenmarkt instorting hadden. Maar in die tijd rezen goud en zilver de pan uit. Wat zit er aan te komen, want het lijkt er op dat goud en zilver een vierjarige dalende markt beeindigen en klaar zijn voor een 1973 - 1974-stijl stijgende lijn?"

David Stockman: "Ja. Ik denk dat de twee perioden heel verschillend zijn. Hoewel aan de onderkant de fouten van de centrale banken ten grondslag van beiden liggen. Maar vergeet niet dat in de jaren 1970 net een semi-stabiele Bretton Woods Gold Exchange Standard systeem hadden verlaten. Er was nog steeds aan het einde van de dag, een anker aan de centrale banken die overboord werd gegooid door Nixon in 1971...


"Dus de eerste go-ronde was een onstuimige prijsinflatie omdat er nog niet genoeg tijd was geweest onder het fiat geld en de balans uitbreiding van de centrale banken om de overcapaciteit in de wereld industriële systeem te creëren. Dus als de hausse in de vraag af nam, stegen de grondstoffenprijzen. Dat voedde de binnenlandse kosten en arbeidslonen in het bijzonder.

Er waren nog niet een miljoen goedkope arbeiders uit de rijstvelden in China, want ze waren nog in de Middeleeuwen van Mao en geen deel van de wereldeconomie. En dus was er een klassieke inflatie blowoff en vlucht naar goud in de jaren 1970 als gevolg van die eerste geld drukcyclus.

Nu denk ik dat 40 jaar later de centrale banken in veel grotere mate dwalende zijn, maar de cyclus is anders. We hebben nu enorme overtollige industriële scheepvaart, mijnbouw en de productiecapaciteit in de wereld gecreëerd. Daarom hebben we geen korte-termijn consumentenprijs ontladingen. We hebben nog steeds massaal goedkope arbeidskrachten in de wereld en dus daarom hebben we geen loon-prijsspiraal.

We zullen totale ineenstorting zien
Het resultaat is dat alle massale stimulansen van de centrale banken in de financiële inflatie gaan zitten, niet producten en diensten. De financiële inflatie is natuurlijk de grote zeepbel die het hele financiële systeem van de wereld treft. Het wordt steeds instabieler en het zal uiteindelijk instorten. En als dat zo is denk ik dat het de complete mislukking van een monetair systeem zal markeren dat in principe sinds 1971 is gezaaid.

Wereld zal in paniek in goud gaan en de prijs omhoog schieten
Welnu, wanneer een monetair systeem uiteindelijk faalt, zal er een vlucht zijn naar het enige geld dat overblijft in het systeem en dat goud zal zijn. Dat zal het uur waarin het volgende grote stijging van de goudprijs optreedt. Je kunt niet het exacte moment voorspellen, maar je bent een vrij zeker van de richting (parabolisch).

De centrale banken zijn duidelijk het monetaire systeem aan het vernietigen dat ontstond nadat Nixon naar Camp David ging in augustus 1971. Dus hier zijn we 45 jaar later en we naderen het einde van een door een instabiele fiat centrale bank aangedreven systeem en het alternatief is vrij duidelijk - op een gegeven moment terug naar echt geld. Ik denk niet dat overheden dat vrijwillig zullen doen, maar zeker mensen die proberen om hun rijkdom te beschermen zullen dat doen. Als dat gebeurt zal het een enorme politieke crisis in gang zetten en hopelijk een kans om het regime te veranderen en weer terug te gaan naar een soort van levensvatbaar en goed financieel en monetair systeem. ".
 
Eric King: "David, het was fascinerend om te luisteren naar je verhaal over het verschil tussen de jaren 1970 vs vandaag. Tijdens de gruwelijke 1973 - 1974 bearmarkt (in aandelen) zagen we goud de pan uit rijzen. En we hebben goudhandel zeer sterk door een aantal crises van 2000 - 2011 gezien, op een gegeven moment een ongelovige stijging 700 procent ".

We betreden de "Terminale Fase" van het wereldwijde financiële systeem
David Stockman: "Ja. ik denk dat die cycli die u noemde relevante benchmarks zijn, maar ze waren opwarmers. Wat er gebeurde in elk van deze episodes was een korte termijn break in het systeem, ineenstorting van het vertrouwen en de vlucht naar goud. Ik denk dat we nu geconfronteerd worden een terminale fase van een monetair systeem dat niet levensvatbaar, stabiel en duurzame is. Daarom heeft goud maar één karaktertrek - massaal op zijn kop in de komende jaren "

 *** De bovenstaande informatie is slechts een klein deel van het bijzondere interview met David Stockman dat nu is vrijgegeven.. U kunt er naar luisteren door hier te KLIKKEN hier of op de afbeelding hieronder.

Bron: http://kingworldnews.com/david-stockman-we-are-now-entering-the-terminal-phase-of-the-global-financial-system-that-will-end-in-total-collapse/


Het is natuurlijk heel belangrijk om goed na te denken over hoe je zoveel mogelijk kunt verdienen aan de komende ondergang van de wereld, de dood van 9 miljard mensen en de terugkomst van de Here Jezus! Hoera het goud zal omhoog gaan! Nu veel inkopen!

Oh ja die centrale banken die steeds maar geld bij printen zodat alles op scherp komt te staan? Die maken geen fouten of zijn niet dwalende. Het is allemaal bewust. Ze willen juist alles laten instorten! Om daarna een zgn Nieuwe Wereld Orde op te richten waarin voor God en Jezus geen plaats is. Ze willen winnen van God, zelf God zijn...

Het is erg moeilijk om te doorzien dat ze alles bewust vernielen. Maar ze hebben er een doel mee.

meer >

Geen opmerkingen:

Een reactie posten