zaterdag 27 juni 2015

Senaat VS akkoord met TPP, geeft Obama dictatoriale macht

Forse beperking individuele rechten, internetvrijheid en rechtsbescherming burgers door vrijhandelsverdragen Amerika/Europa/Azië – Uit gelekte documenten blijkt dat massale immigratie nog sterker zal worden bevorderd

Amerikanen protesteerden vergeefs tegen de Trade Promotion Authority waardoor Obama dictatoriale macht heeft gekregen.

De Amerikaanse Senaat heeft ingestemd met het Trans Pacific Partnerschip (TPP), het vrijhandelsverdrag met onder andere Australië, Canada, Mexico, Japan, Chili en Maleisië. Critici noemen het één van de grootste klappen die de soevereiniteit van de VS sinds de oprichting in 1776 heeft opgelopen. Obama heeft nu dezelfde dictatoriale macht gekregen als de ongekozen leiders van de Europese Unie, dat eveneens op het punt staat om middels een vergelijkbaar vrijhandelsverdrag met Amerika (TTIP) bedrijven alle macht over de complete samenleving te geven.

Ondanks massale tegenstand van de Amerikaanse bevolking, ‘Tea Party’ Republikeinen en een meerderheid van de Democraten, gaf de Senaat met 60 tegen 38 stemmen Obama de zogeheten Trade Promotion Authority om op eigen houtje het TPP af te sluiten.

Verdragsteksten afgeschermd voor burgers
Net als met de onderhandelingen over TTIP in Europa het geval is worden de details van het TTP zorgvuldig geheim gehouden. Uit op WikiLeaks gepubliceerde ‘gelekte’ delen van het verdrag blijkt echter dat de individuele rechten, de internetvrijheid en zelfs de rechtsbescherming van de gewone burgers fors worden beperkt. Ongekozen bedrijfsbesturen krijgen samen met de Amerikaanse president en de Europese Commissie onbeperkte controle over bijna ieder aspect van ons leven.

‘Als je leest, schrijft, publiceert, denkt, luistert, danst, zingt of uitvindt; als je boer bent of voedsel eet; als je ziek bent of ooit ziek wordt, dan ben je het doelwit van het TPP (en het TTIP),’ aldus WikiLeaks oprichter Julian Assange.

Alle ruimte voor Monsanto’s kankerverwekkende GMO’s
Zo lijkt het erop dat de verdragen zeer omstreden concerns zoals Monsanto alle vrijheid en bescherming bieden. Genetisch gemodificeerd voedsel (GMO) –in tal van onafhankelijke onderzoeken gelinkt aan het ontstaan van kanker en andere ernstige ziektes- hoeft dan niet meer apart te worden gelabeld, zodat de Amerikaanse en Europese consumenten niet meer weten wat er in hun voedsel wordt gestopt (3).

‘Obama kan nu zonder inspraak van het Congres alle drie Obamatrade deals (de bijnaam in de VS voor de verdragen) beklinken,’ wordt op de grootste alternatieve conservatieve nieuwssite van Amerika, Breitbart, geconstateerd.

TiSA bevordert massale immigratie
De derde wet, het Trade in Services Act (TiSA), wordt nog wel het meeste geheim gehouden. Parlementariërs mogen de (ontwerp)teksten van het TTP en TTIP enkel in een streng beveiligde, afgesloten kamer lezen, maar van het TiSA krijgen ze zelfs geen letter te zien.

Uit de gelekte documenten blijkt dat met het TiSA de massale (illegale) immigratie naar de Verenigde Staten nog eenvoudiger wordt gemaakt, doordat de besluiten hierover worden onttrokken aan de publieke macht (het parlement). Er kan gevoegelijk worden aangenomen dat de Europese Unie zichzelf vergelijkbare bevoegdheden heeft gegeven. (2)

Dictaturen in Brussel en Washington
Het TPP, dat 12 landen en meer dan 40% van de wereldeconomie omvat, installeert in de VS dezelfde ondemocratische overheidsstructuur als in de EU, waar de burgers al jaren zo goed als niets meer te zeggen hebben over hun eigen landen en toekomst. Kortom: naast dictatuur Brussel is nu ook dictatuur Washington een feit.

(1) Infowars
(2) Breitbart
(3) Infowars

bron: http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/06/Senaat-VS-akkoord-met-TPP-geeft-Obama-dictatoriale-macht

meer >

Geen opmerkingen:

Een reactie posten