dinsdag 15 september 2015

Indiase deelstaat wil bekering tot christendom verbieden

Steeds meer Indiase deelstaten pakken christenen wettelijk aan. Als zesde op rij overweegt de staat Maharashtra om bekering tot het christendom te verbieden. Dat meldde Morning Star News, een Amerikaanse nieuwsdienst die bericht over christenvervolging, vrijdag.

Vijf Indiase deelstaten voerden al een zogeheten „wet op godsdienstvrijheid” in. In de praktijk is er echter geen sprake van vrijheid van religie. Evangelisatie wordt verboden en christenen belandden in een minderheidspositie.

In India zijn sinds begin juli al achttien aanvallen op kerken en christenen gerapporteerd. Daarvan vonden er zestien plaats in deelstaten waar de nieuwe godsdienstwetten al zijn ingevoerd.

De drijvende krachten achter de aanvallen zijn hindoe-extremisten, die christenen bedreigen en hen ertoe dwingen terug te keren tot het hindoeïsme, aldus Indiase kerkleiders.

In diverse gedeelten van India zijn kerken al maanden dicht als gevolg van de aanvallen. Een aantal voorgangers is ondergedoken.
 
Bron:  http://boinnk.nl/98981/weer-een-indiasche-deelstaat-die-bekering-tot-het-christendom-verbiedt/

Verbod op Christendom: binnenkort bij u in de buurt? Bent u er klaar voor! 
 
Handelingen 16:30-31
30 En hij leidde hen naar buiten en zeide: Heren, wat moet ik doen om behouden te worden? 31 En zij zeiden: Stel uw vertrouwen op de Here Jezus en gij zult behouden worden.
 
meer > 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten